ინტერნეტ რესუსრსმა “booking.com”-მა საქართელო შეიყვანა “მსოფლიოს 6 ყველაზე სინტერესო და არც თუ ისე ცნობილი ღვინის კულტურის მქონე ქვეყანაში

ინტერნეტ რესუსრსმა „booking.com”-მა საქართელო შეიყვანა მსოფლიოს ექვსი ყველაზე სინტერესო და არც თუ ისე ცნობილი ღვინის კულტურის მქონე ქვეყანაში

საქართელომ, როგორც უძველესმა ღვინის მეწარმე ქვეყანამ, მეოთხე ადგილი დაიკავა. Booking.com არის მსოფლიოში ყველაზე პოპულარული სასტუმროს დაჯავშნის სისტემა, რომელიც 1996 წელს ამსტერდამში დაიფუძნა, ორიენტირებული იყო ევროპის ბაზარზე.

2018 წლის 4 აპრილის მონაცემებით 227 ქვეყანაში განთავსებულია 1,745,254 საცხოვრებელი ობიექტი, საიტი მისაწვდომია 42 ენაზე.

პირველი ადგილი ღვინის მიმართულებით Booking.com- ს რეიტინგში, კანადამ დაიკავა. მეორე-მესამე ადგილზეა რუმინეთი და ხორვატია, ხოლო საქართელოს შემდეგ მოსდევს ტასმანია და ტეხასი.

„საქართელოში მეღვინეობის კულტურია იწყება ჯერ კიდევ ნეოლითის პერიოდიდან, ეს დაუკერებელია, მაგრამ მეთიდები, რომელის მაშინ გამოიყენებოდა, გაოიყენება დღესაც – ეს არის ვენახის ფერმენტაია თიხის ჭურჭლებში რაცას ეძახიან ქვევრს.

ამ ტრადიციულ მეთოდებთან ერთად შემოინახა ვაზის შესანიშნავი ასორტუმენტი, რომელიც იძლევა უნიკალურ ქართულ ღვინოებს, ქართული ღვინო გამოირჩევა განსაკუთრებული არომატით და ხარისხით“. – ნათქვამია სტატიაში.

“ვენახის კულტივირება საქართველოში დაიწყო ნეოლითის პერიოდის შემდეგ. ეს წარმოუდგენელია, მაგრამ დღეს გამოყენებული მეთოდები გამოიყენება და პატივს მიაგებენ და ყვავის თიხას იძენს თივის ყურებზე. ამ ტრადიციულ მეთოდებთან ერთად ყურძნის ჯიშების შთამბეჭდავი ასორტიმენტი შენარჩუნებულია, უნიკალური ქართული ღვინოებით, დახვეწილი და ექსპრესიული ხარისხის მქონე”, – ნათქვამია სტატიაში.

სტატიის დასასრულ “Booking.com“ გიწევთ რეკომენდაციას, რომ წახვიდეთ სამოგზაუროთ საქართელოში თვინის კულტურის გასაცობად.

საქართველოში ღვინის მიღების ტრადიცია 8 ათასი წლისაა. 4 ათასი ცნობილი ყურძნის ჯიშიდან 500 ქართული ფესვები აქვს. 2013 წელს, იუნესკოს გადაწყვეტილებით, კახეთის კულტურული მემკვიდრეობის ნუსხაში ​​შედის თიხის ჭურჭელში ქართული ღვინის დაბერების მეთოდი.